More pictures

CFMEU Membership

The new CFMEU Victoria headquarters was designed by the Interior Architects spaceOS to enhance the organisational home with an inspiring space, whilst showcasing the various contractors that come under the CFMEU umbrella.

The interior architecture is designed around local construction and industrial materials and visually stunning. Aimed at being appealing to both visitors and members alike the lighting was designed to be practical at task areas and used to lead and guide new visitors through the various spaces.

With no natural daylight the lighting to Reception / Membership area the installation not only had to be highly practical but needed to feel welcoming to any visitors. The desk has a bespoke 10-meter-long copper pendant to guide visitors to the desks and provided a softer ambient light source to be purposely in contrast to the more industrial and practical types in the surrounding space. This piece was designed and manufactured locally which was important to the client’s ethos of the project. The working areas behind the reception have general task illumination with a feature wall behind. The feature wall is of the Melbourne skylight and is treated with motorised and tuneable light fitting which move and change colour temperature to represent the change of daylight on the Melbourne skyline.

CFMEU Membership

More pictures

The new CFMEU Victoria headquarters was designed by the Interior Architects spaceOS to enhance the organisational home with an inspiring space, whilst showcasing the various contractors that come under the CFMEU umbrella.

The interior architecture is designed around local construction and industrial materials and visually stunning. Aimed at being appealing to both visitors and members alike the lighting was designed to be practical at task areas and used to lead and guide new visitors through the various spaces.

With no natural daylight the lighting to Reception / Membership area the installation not only had to be highly practical but needed to feel welcoming to any visitors. The desk has a bespoke 10-meter-long copper pendant to guide visitors to the desks and provided a softer ambient light source to be purposely in contrast to the more industrial and practical types in the surrounding space. This piece was designed and manufactured locally which was important to the client’s ethos of the project. The working areas behind the reception have general task illumination with a feature wall behind. The feature wall is of the Melbourne skylight and is treated with motorised and tuneable light fitting which move and change colour temperature to represent the change of daylight on the Melbourne skyline.